FELHÍVÁS

Az utóbbi években egyre gyakrabban fordul elő, hogy a bonsai gyűjtőinket meglopják!

A hír első olvasatában nem

is annyira felkavaró, de itt nem a bevásárlóközpontokban kapható olcsó kategóriájú kommersz bonsairól van szó, sokkal inkább az egyedi, évtizedes munka eredménye során tökéletesített növényekről.

Feltehetően 2013. augusztus 20-án, az éjszakai órákban egyik tagtársunktól ellopták a képen látható nagy értékű Buxus harlandit. Szeretném, ha összefogna a magyarországi bonsai társadalom, h

ogy az előzőekben említett puszpángot megtaláljuk, vagy legalább megnehezítsük az értékesítését. Aki teheti, küldje tovább bonsai barátainak a felhívást, figyelje az internetet, a környezetét, nem kínálják e fel eladásra, vagy nem került e valamelyik ismerőse gyűjteményébe. Mivel a növény a magyarországi szakmai körökben meglehetősen ismert, feltételezem, hogy külföldön próbálják meg értékesíteni. Ezért fontos lehet a külföldi bonsai barátaink értesítése is, ezért a Magyar Bonsai Szövetség hivatalos úton értesíti az eseményről az ismert magyarországi, és külföldi bonsai gyűjtőket és klubokat, valamint az Európai Bonsai Szövetséget.

buxus harlandi

 

köszönettel
Katona Ervin

Elnök

Magyar Bonsai Szövetség

H-1116 Budapest Sáfrány utca 46.

Mobil: (+36 30) 922 1647

Advertisement